E x k l u z í v   B ú t o r
   közvetlenül az importőrtől






Fanyagok és ápolásuk


Faanyagok és bútorápolás


Faanyagok

Exkluzív bútoraink javarészt kézi munkával, minimális gépesítéssel és 100%-ban tömörfából készülnek, melyeken gyönyörűen látszik a fa erezete és tömörsége. A nyersanyag minden esetben a felhasználást megelőzően megfelelően kiszárításra kerül és a késztermék klimatizált konténerben érkezik Európába.

Mexikói fenyő

A mexikói bútorok anyaga a mexikói magas-hegységek fenyőféléje a Pinus Ponderosa. Keménysége közelíti a keményfafajokat. Színe a halvány barnától a sötét méz színéig változik. A mexikóiak sok esetben bontott fát un. "100 éves fát" is felhasználnak a termékek összeállításánál dekorációnak, ezek adott esetben szujáratokat is tartalmaznak, melyeket természetesen megfelelően leápolják. A felületet vékonyan egy speciális mexikói viasszal kezelik.

Kelet-indiai rózsafa

A kelet-indiai rózsafa, avagy másnéven paliszander - illetve idegennyelvű elnevezéssel sheesham-ként is ismert - rendkívül kemény fafaj karakteres rajzolatokkal. Színe a származási helyétől függően a világos barnától egészen a vöröses mahagóni árnyalatig terjedhet. A paliszandert az exkluzív bútorfafajok közé sorolják, a reprezentatív belsőépítészet anyaga. Az indiai bútorok középbarna színű pácolást kapnak, amely nem takarja el a fa természetes rajzolatát.

Bútorápolás

Annak érdekében, hogy a bútorok tökéletes szépsége megmaradjon, kérjük vegye figyelembe, hogy Magyarországon a levegő páratartalma igen alacsony, aminek következtében a faanyagok kiszáradhatnak. A kiszáradásból adódó fazsugorodások, deformálódások elkerülése érdekében elsősorban télen a fűtési szezonban - de minden esetben, hogyha a relatív páratartalom 60% alá csökken - javasolt párologtató elhelyezése. Semmilyen nedves illetve forró tárgyat ne tegyen a termékek felületére, valamint ne állítsa bútorait közvetlenül fűtőtest mellé. A tartósabb védelem érdekében kenje át ápoló viasszal. Ahhoz, hogy bútora megőrizze selymes fényét a műveletet időről időre ismételje meg. Kérjük vegye figyelembe, hogy a mexikói bútorok esetében a viasz enyhe mértékben sötétíti is a felület. Az ápolásra bármely kereskedelmi forgalomban kapható természetes alapú ápolószer javasolt, de a mexikói termékek esetében a speciális mexikói ápoló viaszt ajánljuk, amelyet nálunk vásárolhat meg.

A fenti tanácsok be nem tartásából adódó reklamációt nem áll módunkban elfogadni.





Exkluziv Bútor | Egzotikus Gyarmatbútor - 2007 Minden jog fentartva